Egyéni fejlesztésre jelentkezz, ha az alábbi nehézségekkel küzdesz:

 

 • Halogatod a feladataid elvégzését.
 • Nem tudsz koncentrálni a munkádra vagy a tanulásra.
 • Nem uralod az érzelmeidet.
 • Sokszor félreértesz másokat.
 • Azt hiszik rólad, hogy figyelmetlen és lusta vagy.
 • Sokat szorongsz.
 • Nehézségeid vannak a munkahelyeden vagy az iskolában.
 • Problémák vannak a párkapcsolatodban vagy családodban.
 • Nem tudod milyen munkakör illene hozzád igazán.
 • ADHD tüneteid vannak.
 • Borderline tüneteid vannak.
Fontos!
Ha valamely mentális egészségi rendellenesség vagy személyiségzavar
(ADHD, Borderline személyiségzavar,…) okozza a problémáidat,
ezek a fejlesztő foglalkozások nem helyettesítik – de hatékonyan kiegészítik
– a pszichiáter által végzett terápiát és gyógyszerelést!
Itt megértő és elfogadó környezet vár!
Hogyan segítek Neked?

 

 • A foglalkozásokon fokozatosan fejlesztjük készségeidet, így hatékonyabban uralhatod, irányíthatod az életedet.
 • Megértő, elfogadó figyelemmel kísérlek végig a folyamaton.
 • Olyan technikákat sajátíthatsz el, amelyek a későbbiekben is segítenek majd problémáid kezelésében.
 • Segítek egy reális önkép kialakításában.
 • Felszínre hozzuk valós képességeidet.
 • Kreatív tesztekkel felmérem jelenlegi képességeidet.
 • Fontos eseményeiden személyesen segítek a nehéz helyzetek megoldásában (vizsga, felvételi, állásinterjú, …)
 • Igény esetén párkapcsolati, családi, baráti kapcsolataidat mediációs folyamattal rendezheted.
Alkalmazott módszerek:

A szakirodalom és a gyakorlati tapasztalatok számos hatékony módszert, eszközt biztosítanak a felnőttkori fejlesztéshez. A pontos módszertani tervet minden esetben az egyénhez igazítom. A teljesség igénye nélkül, az általam használt néhány eszköz, módszer: Toulouse-Pieron teszt, Ranschburg-féle memóriateszt, Hebb tanuláspszichológia koncepciója, jelzőlámpamodell, kognitív-viselkedésterápiás eszközök (kizárólag készségfejlesztő jelleggel), asszertív kommunikáció, Susan P. Epstein módszer, művészetterápia. Közel száz módszert és eszközt használok fejlesztő foglalkozásaimon, melyekből a képességek és készségek felmérését követően állítom össze a leghatékonyabb fejlesztési tervet.

 

A változás lehetséges!

A fejlődés négy feltétele:

Elkötelezettség

Ha aktívan szeretnéd alakítani az életedet és kész vagy mozgósítani rejtett erőforrásaidat, én megadom a változtatáshoz szükséges eszközöket, struktúrát és támogatást.

Idő

Ne legyél türelmetlen, értsd meg, hogy több idő kell a tartós változáshoz! Szánj időt rendszeresen a fejlesztésre és számíts rá, hogy lesznek megtorpanások, de ez természetes.

Bátorság

A döntéshez, hogy kezdesz valamit a nehézségeiddel, bátorság kell, hiszen felvállalod a felelősséged életed alakításában. Tudom, hogy erős vagy, hiszen nap mint nap szembenézel a problémákkal. Szakértelemmel, támogató háttérrel segítelek ezen az úton!

Bizalom

Ha képes vagy bizalommal fordulni mások felé, és ezt a bizalmat saját magadnak is megelőlegezed - így feltárva lehetőségeidet -, már sokat tettél motivációd megtalálásáért!

Párkapcsolati mediáció

Állandó a feszültség és nem tudjátok megbeszélni a problémákat? Adj egy esélyt a párkapcsolati mediációnak! A mediátor abban segít, hogy mindkét fél elmondhassa – és a másik fél meg is hallja – mi bántja, mi okozza kapcsolat válságát.

Egyéni fejlesztés, tanácsadás

Nehézséget okoz számodra, hogy a mindennapi teendőidet elvégezd? Problémád van az időgazdálkodással, a rendszerezéssel, a napi feladatok elvégzésével? Könnyen kihoznak a sodrodból? Sokszor vagy feszült vagy elkeseredett?

Iskolai, munkahelyi haladás támogatása

Ha nehézséget okoz az iskolai határidők betartása, egy projektmunka elvégzése, várlak mentorálási programomra! Segítek rendszerezni a feladataidat, jelzek neked a határidőkről, valamint eszköztárat is adok ahhoz, hogy hatékonyabb legyél.

Csoportos fejlesztő tréningek

Hasonló problémákkal küzdők csoportjában hatékonyabb a fejlesztés ha inspirál mások sikere, és ha elfogadod a támogatást. Ha időgazdálkodási nehézségeid vagy koncentrációs problémáid vannak, várlak csoportos foglalkozásaimra!

RÓLAM

Árki Katalin vagyok, tréner, fejlesztő tanácsadó, mediátor, pedagógus.

Miben segíthetek?

Fejlesztő tanácsadásaim keretében segítelek abban, hogy kevesebb kudarc és elutasítás érjen a mindennapjaidban. Speciális területem az átlagtól eltérő nehézségekkel küzdő felnőttek fejlesztése. Fő területeim: koncentráció, szervezés, időgazdálkodás, kommunikáció, indulatkezelés, érzelemfelismerés.

Ki vagyok én?

Pályafutásomat az üzleti szférában kezdtem, de hamar rájöttem, hogy igazi hivatásom azoknak a segítése, akik valamilyen hátránnyal indultak az élet nagy versenyében. A legfontosabb szupererőm, hogy látlak és értelek téged. Tudom, milyen nehéz „szétszórt elmével” megküzdeni az élet mindennapi kihívásaival. Tudom, hogy próbálkozol, sokszor mégsem sikerül. Ismerem a mondatokat, amelyeket erőfeszítéseid „jutalmaként” kapsz: nem igaz, hogy még erre sem vagy képes,… már megint elrontottad,… csak lusta és önző vagy,… Foglalkozásaimon egy elfogadó attitűddel, de keretek között tartva motivállak a fejlődés néha rögös útján.

Erősségeim:

Elfogadó, bátorító légkör
Üzleti életben bevált módszerek
Speciális igények figyelembevétele
Sokrétű tapasztalat
Integrált módszertan
Megoldásfókuszú szemlélet

Végzettség, tanulmányok:

Igazságügyi Minisztérium mediátori Közvetítői igazolvány K001524
Pedagógus Atipikus fejlődési szakirány (tanulmányok folyamatban)
Szexuálpedagógiai továbbképzés
Közgazdász és Közagzdászpedagógus (MSc)
Fejlesztő tréneri tanulmányok

Várlak, ha úgy érzed, tehetsz azért, hogy kevesebb konfliktus és elutasítás legyen a mindennapjaidban!

 
A tanácsadásról mondtátok:
Szeretnék diplomát szerezni, úgy gondolom, hogy akkor kevésbé leszek kiszolgáltatva a munkaerőpiacon. Nehezen tudtam koncentrálni a tanulásra, mindig elkalandoztam vagy másba vágtam bele. Ez most sem könnyű, de Katával kidolgoztunk olyan szabályokat és technikákat, amiket be tudok tartani, így már jobban haladok a főiskolán is. (Nóri, 23′)

Elég rendetlen vagyok és elfelejtem a feladataimat, ezt nagyon rosszul viseli a párom. Tudta ugyan, hogy hiperaktív vagyok, de nem igazán értette, hogy mi ez. Arra sikerült rávennem, hogy jöjjön el Katához velem egy mediációra, ahol végre át tudtuk beszélni a problémáinkat. Jobban megértette, hogy miért vagyok ilyen és arra is hajlandó volt, hogy szabályokat dolgozzunk ki, hogyan lehet mindkettőnknek elviselhetőbb ez a helyzet. (Judit, 34′)

Már a harmadik munkahelyemről küldtek el, mert nem tudtam tartani a határidőket, pedig egyébként elégedettek voltak velem. Kata megértette, hogy ez nálam nem „akarat” kérdése, egyszerűen hiányzik belőlem ez a „funkció”. Megtaláltuk azt a módszert, amelyet képes voltam hosszabb távon is alkalmazni, így a mostani helyemen már sokkal kevesebb ilyen problémám van. (Bálint, 27′)

TÁJÉKOZTATÁST KÉREK A SZABAD IDŐPONTOKRÓL!

Adatvédelmi szabályok