Mediációra jelentkezz, ha az alábbi nehézségekkel küzdesz:

 

 • Párkapcsolatodban sok a konfliktus.
 • Családtagjaid nem fogadják el, hogy nehézségeid vannak az életvezetésedben.
 • Azt hiszik rólad, hogy figyelmetlen, önző és lusta vagy.
 • Nem értik, miért okoznak neked nehézséget olyan feladatok, amelyek másoknak könnyen mennek.
 • Szükséged van arra, hogy egy harmadik – független – fél által keretek között tartott beszélgetés segítségével megegyezésre jussatok.
 • Viszonylag gyors, megoldásfókuszú technikát keresel.
 • Olyan szakemberhez fordulnál, aki ismeri problémáid hátterét és a korlátaidat.
 • Szeretnéd ha megváltozna a megítélésed, de te is kész vagy arra, hogy változtass, fejlődj.
 • Elég volt a veszekedésekből, az állandó feszültségből, harmonikusabb életet szeretnél.
 • Ha úgy érzed nem egy nyelven beszéltek vagy „elbeszéltek” egymás mellett.
 • Ha nem a problémák lelki gyökereit szeretnéd boncolgatni, hanem egyértelműbb kommunikációval elérni, hogy megértsenek téged, és te is megértsd a másik fél álláspontját.
Fontos!
Ha valamely mentális egészségi rendellenesség vagy személyiségzavar
(ADHD, Borderline személyiségzavar,…) okozza a problémáidat,
ezek a tanácsadások nem helyettesítik – de hatékonyan kiegészítik
– a pszichiáter által végzett terápiát és gyógyszerelést!
Itt megértő és elfogadó környezet vár!
Hogyan segítek Neked?

 

 • Pároddal vagy családtagoddal, hárman egy egyeztetett időpontban egy általam vezetett, szabályozott keretek között zajló megbeszélés alkalmával feltárjuk a problémákat és felvázoljuk a megoldási lehetőségeket.
 • megoldásközpontú vezetett megbeszélés, nem terápiás jelleggel.
 • Általában már egy alkalom is sokat segít, néha egy másodikra is sor kerül. Három mediációra a legritkább esetben van szükség.
 • Egy alkalom általában három órát vesz igénybe.
 • A mediáción mindkét fél részletesen kifejti az álláspontját, ezt követően feltérképezzük részletesen a problémákat és egyenként keresünk rá olyan megoldást, melyet mindketten elfogadtok.
 • A megállapodást írásba foglaljuk, így a későbbiekben is rendelkezésre áll.
 • Segítek, hogy a megbeszélés ne forduljon át veszekedésbe, a másik fél minősítgetésébe.
 • A mediációnak nem célja, hogy legyen egy győztes fél, azt szeretném elérni, hogy minkét fél előrelépésnek érezze a hozott döntéseket.
 • Megértő, elfogadó figyelemmel kísérlek végig titeket a folyamaton.

 

A változás lehetséges!

A fejlődés négy feltétele:

Elkötelezettség

Ha aktívan szeretnéd alakítani az életedet és kész vagy mozgósítani rejtett erőforrásaidat, én megadom a változtatáshoz szükséges eszközöket, struktúrát és támogatást.

Idő

Ne legyél türelmetlen, értsd meg, hogy több idő kell a tartós változáshoz! Szánj időt rendszeresen a fejlesztésre és számíts rá, hogy lesznek megtorpanások, de ez természetes.

Bátorság

A döntéshez, hogy kezdesz valamit a nehézségeiddel, bátorság kell, hiszen felvállalod a felelősséged életed alakításában. Tudom, hogy erős vagy, hiszen nap mint nap szembenézel a problémákkal. Szakértelemmel, támogató háttérrel segítelek ezen az úton!

Bizalom

Ha képes vagy bizalommal fordulni mások felé, és ezt a bizalmat saját magadnak is megelőlegezed - így feltárva lehetőségeidet -, már sokat tettél motivációd megtalálásáért!

Párkapcsolati mediáció

Állandó a feszültség és nem tudjátok megbeszélni a problémákat? Adj egy esélyt a párkapcsolati mediációnak! A mediátor abban segít, hogy mindkét fél elmondhassa – és a másik fél meg is hallja – mi bántja, mi okozza kapcsolat válságát.

Egyéni fejlesztés

Nehézséget okoz számodra, hogy a mindennapi teendőidet elvégezd? Problémád van az időgazdálkodással, a rendszerezéssel, a napi feladatok elvégzésével? Könnyen kihoznak a sodrodból? Sokszor vagy feszült vagy elkeseredett? Van megoldás!

Fejlesztő tréningek

Társakkal, hasonló problémákkal küzdők csoportjában hatékonyabb a fejlesztés ha inspirál mások sikere, és ha elfogadod a támogatást. Akár időgazdálkodási nehézségeid, akár koncentrációs problémáid vannak, várlak csoportos foglalkozásaimra!

RÓLAM

Árki Katalin vagyok, tréner, fejlesztő tanácsadó, mediátor, pedagógus.

Miben segíthetek?

Fejlesztő tanácsadásaim keretében segítelek abban, hogy kevesebb kudarc és elutasítás érjen a mindennapjaidban. Speciális területem az átlagtól eltérő nehézségekkel küzdő felnőttek fejlesztése. Fő területeim: koncentráció, szervezés, időgazdálkodás, kommunikáció, indulatkezelés, érzelemfelismerés.

Ki vagyok én?

Pályafutásomat az üzleti szférában kezdtem, de hamar rájöttem, hogy igazi hivatásom azoknak a segítése, akik valamilyen hátránnyal indultak az élet nagy versenyében. A legfontosabb szupererőm, hogy látlak és értelek téged. Tudom, milyen nehéz „szétszórt elmével” megküzdeni az élet mindennapi kihívásaival. Tudom, hogy próbálkozol, sokszor mégsem sikerül. Ismerem a mondatokat, amelyeket erőfeszítéseid „jutalmaként” kapsz: nem igaz, hogy még erre sem vagy képes,… már megint elrontottad,… csak lusta és önző vagy,… Foglalkozásaimon egy elfogadó attitűddel, de keretek között tartva motivállak a fejlődés néha rögös útján.

Erősségeim:

Elfogadó, bátorító légkör
Üzleti életben bevált módszerek
Speciális igények figyelembevétele
Sokrétű tapasztalat
Integrált módszertan
Megoldásfókuszú szemlélet

Végzettség, tanulmányok:

Igazságügyi Minisztérium mediátori Közvetítői igazolvány K001524
Pedagógus Atipikus fejlődési szakirány (tanulmányok folyamatban)
Szexuálpedagógiai továbbképzés
Közgazdász és Közagzdászpedagógus (MSc)
Fejlesztő tréneri tanulmányok

Várlak, ha úgy érzed, tehetsz azért, hogy kevesebb konfliktus és elutasítás legyen a mindennapjaidban!

 
A tanácsadásról mondtátok:
Szeretnék diplomát szerezni, úgy gondolom, hogy akkor kevésbé leszek kiszolgáltatva a munkaerőpiacon. Nehezen tudtam koncentrálni a tanulásra, mindig elkalandoztam vagy másba vágtam bele. Ez most sem könnyű, de Katával kidolgoztunk olyan szabályokat és technikákat, amiket be tudok tartani, így már jobban haladok a főiskolán is. (Nóri, 23′)

Elég rendetlen vagyok és elfelejtem a feladataimat, ezt nagyon rosszul viseli a párom. Tudta ugyan, hogy hiperaktív vagyok, de nem igazán értette, hogy mi ez. Arra sikerült rávennem, hogy jöjjön el Katához velem egy mediációra, ahol végre át tudtuk beszélni a problémáinkat. Jobban megértette, hogy miért vagyok ilyen és arra is hajlandó volt, hogy szabályokat dolgozzunk ki, hogyan lehet mindkettőnknek elviselhetőbb ez a helyzet. (Judit, 34′)

Már a harmadik munkahelyemről küldtek el, mert nem tudtam tartani a határidőket, pedig egyébként elégedettek voltak velem. Kata megértette, hogy ez nálam nem „akarat” kérdése, egyszerűen hiányzik belőlem ez a „funkció”. Megtaláltuk azt a módszert, amelyet képes voltam hosszabb távon is alkalmazni, így a mostani helyemen már sokkal kevesebb ilyen problémám van. (Bálint, 27′)

TÁJÉKOZTATÁST KÉREK A SZABAD IDŐPONTOKRÓL!

Adatvédelmi szabályok